ActualitateLocal

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri şi trafic de minori

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, pun în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Vaslui, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept şi trafic de minori.

‘Din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2023, două persoane, dintre care una minoră, ar fi recrutat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 13 ani, pe care ar fi obligat-o să practice prostituţia în folosul lor, însuşindu-şi sumele de bani obţinute de către victimă. De asemenea, una dintre persoane ar fi procurat şi oferit persoanei vătămate minore, pentru consum, în mod repetat, diferite cantităţi de cannabis şi cocaină. Ambele persoane care ar fi exploatat sexual victima minoră ar fi deţinut droguri de risc şi mare risc, cannabis şi cocaină, pentru consum propriu, fără drept. Audierile se efectuează la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui’, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie judeţean Vaslui.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi al Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – echipa canină.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button