ActualitateLocal

Participare numeroasă la Concursul „Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”!

Şcoala „Constantin Parfene” Vaslui a fost gazda şi organizatoarea celei de-a XVII-a ediţii a Concursului de creaţie literară şi plastică „Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă la cele trei secțiuni: creație literară, interpretare teatrală și creație plastică.

La ediția din acest an au concurat aproape 850 de preşcolari, elevi şi profesori.

„Concursul interjudețean de creație literară și plastică și interpretare teatrală „Ion Creangă – cel mai frumos mărțișor al românilor”, ediția a XVII-a, a reunit la etapa interjudețeană 846 de elevi din 40 de instituții școlare din județul Vaslui, precum și din instituții din județele Suceava, Botoșani, Cluj, Buzău, Neamț. S-au acordat premii I, II, III și mențiune celor care au întrunit punctajul prevăzut în Regulament. La Interpretare teatrală au fost dramatizate scene din „Amintiri din copilărie”, dar și din poveștile „Soacra cu trei nurori”, „Capra cu trei iezi” și altele. Atelierele de lucru s-au desfășurat în centrele de concurs desemnate în județ și în celelalte județe ale țării: Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești, Școala Gimnazială ”A. Panu” Huși, Şcoala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” Fălticeni, jud. Suceava, Școala Gimnazială Topliceni, jud. Buzău, Liceul Teoretic „D. Tăuțan” Florești, jud. Cluj, Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, Școala Gimnazială Sagna, jud. Neamț!”, a precizat Nastica Olaru, director adjunct al Școlii „Constantin Parfene” Vaslui și unul dintre organizatori.

Cei mai mulţi participanţi au optat pentru secţiunea de creaţie plastică, la care au avut de ilustrat o scenă din poveştile lui Creangă.

Nu au fost neglijate secţiunea de creaţie literară în limbile română şi engleză.

Cele trei secţiuni ale concursului au solicitat creativitatea şi măiestria participanţilor pe o tematică desprinsă din minunatele poveşti şi povestiri ale lui Ion Creangă.

Cele mai reprezentative lucrări au fost premiate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button