ActualitateLocal

Moldovean prins cu o adevărată colecție de vinuri, care urma să ajungă în Italia

În urma unei acțiuni punctuale, polițiștii de frontieră hușeni, sprijiniți de polițiștii de frontieră gălățeni, au descoperit în compartimentul de bagaje al unui autocar cu destinația Italia, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, 216 sticle de vin, de proveniență Republica Moldova.

În ziua de 17 aprilie a.c., pentru valorificarea unor date și informații deținute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, polițiști de frontieră operativi din cadrul serviciului au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii contrabandei în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.40, pe raza localității Floreni, a fost identificat în trafic și oprit pentru control un ansamblu rutier format din autocar și remorcă, cursă regulată pe ruta Republica Moldova-Italia, care era condus de un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 45 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la conducerea autocarului la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor. În urma controlului efectuat cu sprijinul colegilor din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oancea, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul de bagaje al autocarului, 216 sticle de vin, de proveniență Republica Moldova, ambalate în cutii de carton”, a spus Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 11.000 de lei, sancţionarea contravenţională a șoferului autocarului cu amendă în valoare de 10.000 de lei și indisponibilizarea mijlocului de transport până la plata amenzii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button