ActualitateLocal

Infracționalitatea, în ușoară creștere la nivel de județ

Șefii Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui au organizat astăzi o întâlnire cu presa, unde au prezentat bilanțul activității pe anul 2018.

Din cele prezentate reiese faptul că infracționalitatea sesizată, în anul 2018, a înregistrat o uşoară creştere, de aproximativ 2,8%, față de anul precedent. Procentul este în creştere şi în cazul infracțiunilor de natură judiciară, mai exact cu 5,43%.
O scădere importantă se înregistrează în ceea ce priveşte infracționalitatea stradală sesizată (- 15,2%, faţă de cea sesizată în anul 2017). De asemenea, scade şi prejudiciul cauzat la infracţiunile sesizate (cu aproximativ 3.250.000 lei ).

Din analiza indicatorilor privind numărul de infracțiuni sesizate în mediul rural, a rezultat faptul că s-a înregistrat un trend ascendent în perioada analizată, creşterea fiind de aproximativ 2,75% față de anul precedent. Din numărul total de infracțiuni sesizate în mediul rural, ponderea cea mai mare o au infracţiunile de loviri sau alte violenţe (39,60%).

În ceea ce priveşte numărul infracţiunilor de furt sesizate în mediul rural, se constată o scădere cu 4,05 %, cele mai mari scăderi faţă de anul precedent înregistrându-se la furturile din buzunare/genţi  (-63,63%), de pe câmp (-16,27) şi din locuinţe (-14,31%).

Infracțiunile de mare violență sesizate în anul 2018 reprezintă un procent de 0,34% din numărul total al infracţiunilor contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii, cele mai multe fiind săvârşite în mediul rural, de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Infracționalitatea sesizată contra patrimoniului a scăzut cu 5,43 % în acest an, față de anul trecut. În cazul infracţiunilor de furt sesizate, scăderea este de 8,92%. Scăderi se înregistrează şi la infracțiunile de furt din locuințe sesizate, mai ales în cazul celor comise prin efracție (-35,57%), la furturile de şi din autovehicule (-9,09%).

Infracțiunile de tâlhărie au înregistrat o scădere de 25,62% în anul 2018, față de anul precedent,  în mediul urban fiind sesizate aproximativ 55% dintre acestea. Înregistrăm o scădere şi în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor de înşelăciune, cu circa 3,82%.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button