ActualitateLocal

Inconștienti la volan

mare_2d2f4k93738
Trei persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal. Una din acestea persoane care a condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală gravă a unui bărbat.
La data de 27.03.2016, am fost sesizați prin apelul unic de urgnță 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Roșiești a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Postului de Poliție Roșiești și din cadrul Poliției municipiului Bârlad, care în urma cercetărilor efectuate au stabilit următoarele:
În timp ce A. Răzvan, de 22 ani, din comuna Roșiești, conducea autoturismul pe D.J. 244A, din direcția Vaslui către Vutcani, l-a accidentat pe Liviu P., de 27 ani, din comuna Roșiești care se deplasa în calitate de pieton pe partea stângă a drumului, pe aceeași direcție de mers.
Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticată cu „fractură claviculă stânga și traumatism cranio-facial”.
Conducatorul auto fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,63mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
În aceeași seara, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au identificat în trafic un alt conducător auto care a condus autoturismul deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, C. Daniel, de 34 ani, din municipiul Vaslui a fost identificat de polițiști în timp ce se deplasa cu autoturismul spre localitatea Muntenii de Sus. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, în ziua de 27.03.2016, polițiștii Biroului Rutier Huși și Biroului de Ordine Publică Huși în timp ce acționau la intersecția străzii Calea Basarabiei cu șoseaua Huși-Stănilești au observat un bărbat care a întors brusc autovehiculul pe care îl conducea, deplasându-se spre localitatea Stănilești. S-a procedat la urmărirea autoturismului, conducătorul mașinii fiind oprit de polițiști în scurt timp. Polițiștii au stabilit faptul că la volanul mașinii se afla N. Dănuț, de 24 ani, din municipiul Huși care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Huși pentru recoltarea de probe biologice. N. Dănuț a refuzat și recoltarea de probe biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere și refuz de recoltare de probe biologice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button