ActualitateLocal

GALERIE FOTO: 154 de ani de învățământ la Lipovăț

Dascălii, elevii și localnicii din Lipovăț au trăit momente unice. Școala ”Ștefan Ciubotărașu” a fost în sărbătoare.

Autoritățile au ținut să marcheze 154 de ani de învățământ la Lipovăț, prilej cu care a fost dezvelită o placă comemorativă montată la vechiul local de școală, iar preoții din sat au oficiat o slujbă de omagiere.

După aceste momente, invitații s-au mutat la Centrul Cultural ”Ștefan Ciubotărașu”, unde primarul Valerian Hriscu a ținut să confere diplome și plachete gospodarilor din localitate, foștilor primari și viceprimari, dascălilor și preoților, ținând cont că ne aflăm în anul omagial al satului românesc.

”Este o zi mare pentru comuna noastră și pentru cei care o reprezentăm. Sunt aici în dublă calitate: cea de fost profesor suplinitor în comună, dar și de primar. Lăsând modestia la o parte, pot afirma că sunt ani de zile din mandatul meu în care am avut multe realizări. Le mulțumesc pentru toate acestea și foștilor, dar și actualilor mei colegi din primărie. Și cum ne îndreptăm cu pași repezi spre sfârșitul anului, îmi permit să vă adresez urări de sănătate și sărbători fericite”, a spus primarul Valerian Hriscu, care a contribuit la construcția a cinci școli și două grădinițe în comuna Lipovăț.

Sărbătoarea a mai cuprins un simpozion aniversar, o serie de momente artistice susținute de corul preoților de la Protoeria Vaslui, Formația de muzicuțe Ritmic și Fanfara Teișoru, și prezentarea lucrării ”Rădăcinile luminii”, care cuprinde câteva file de istorie locală.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button