ActualitateLocal

Ţigări de contrabandă ascunse în anvelopele şi elementele de caroserie ale unui Audi, depistate de poliţiştii de frontieră vasluieni

IMG12
În urma unei acţiuni specifice desfăşurate de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au fost depistate ţigări de contrabandă, în valoare de 13.500 lei, ascunse în anvelopele şi elementele de caroserie ale unui autoturism marca Audi.
În perioada martie–mai 2016, poliţişti de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu activităţile infracţionale desfăşurate de mai mulţi cetăţeni români în sfera contrabandei cu ţigări.
În fapt, s-a stabilit că aceştia intenţionează să introducă în România diferite cantităţi de ţigări de provenienţă R. Moldova disimulate în anvelopele mijloacelor de transport şi elementele de caroserie ale acestora.
În data de 18 mai a.c., unul dintre mijloacele de transport avute în atenţie, un autoturism marca Audi, model A4, a fost monitorizat si ulterior oprit pentru control, ocazie cu care s-a stabilit ca acesta este condus de G.I., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 35 de ani.
In urma controlului, au fost descoperite, ascunse în anvelope şi elementele de caroserie, 26.040 ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.
Ţigările, în valoare totală de 13.500 lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării, iar pe mijlocul de transport, în valoare de 1.500 euro a fost aplicat sechestru asigurator, în baza ordonanţei emisă de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabanda, verificările fiind continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button