ActualitateLocal

Elevi și profesori din mai multe școli europene, oaspeții Gimnaziului ”Constantin Parfene” Vaslui

În perioada 7-11 martie 2022, la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, se desfășoară schimbul de elevi din cadrul proiectului Erasmus +, Science Outside Featuring Technology (S.O.F.T.), la care participă direct elevi din România, Portugalia, Lituania, Croația și virtual elevi din Grecia și Finlanda, însoțiți de profesori. Tematica proiectului abordează dezvoltarea competențelor cheie ale elevilor prin aplicarea metodologiei de învățare în afara clasei, combinată cu tehnologia, în special la disciplinele STEM.

Activitățile au debutat cu prezentarea participanților, a sistemului de educație din fiecare țară, precum și a școlilor  implicate în proiect. Vizitarea școlii s-a realizat în grupuri mici, elevii prezenți au putut observa și interacționa cu elevii și profesorii din școala noastră. Un frumos program artistic de bun-venit, realizat de elevii școlii și de formația Rotaria, a încântat audiența prin diversitate și calitatea interpretării. Demonstrația de taekwondo a arătat măiestria elevilor în practicarea acestui sport.

Coordonatorul proiectului, Nane Daniela Crizantema, a prezentat programul întâlnirii, activitățile de învățare care se vor desfășura în parcul național Cheile Bicazului, în Bucovina, în Iași și în orașul nostru. Elevii  vor colabora și lucra în grupuri internaționale, vor rezolva diferite sarcini în funcție de obiectivul vizitat, vor utiliza diverse aplicații digitale și vor posta totul pe un Padlet special creat. Vor avea astfel posibilitatea să învețe lucruri noi despre cultura, tradițiile și obiceiurile specifice zonei, își vor îmbogăți cunoștințele specifice disciplinelor școlare (fizică, religie, biologie, chimie, informatică, geografie, istorie, arte), își vor dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își vor face noi prieteni.

Vizitarea orașului a fost organizată pe grupuri, elevii au fost ghizi, au prezentat informații utile și interesante colegilor din țările partenere, punctul final al turului fiind biserica Sfântul Ioan, în capela căreia a avut loc un concert de muzică instrumentală (pian și vioară) și muzică corală specifică pregătirii spirituale pentru întâmpinarea sărbătorilor de Paște. Faptul că elevii sunt cazați în familii le permite acestora să interacționeze mai mult timp cu cei care îi găzduiesc, să se cunoască mai bine, să guste mâncăruri tradiționale, să observe stilul de viață al unei familii din Romania. 

”Mulțumim colegilor implicați în organizarea întâlnirii de proiect, profesorilor de la alte școli cu care am colaborat, părinților care ne sprijină în tot ceea ce facem și reprezentanților comunității locale care sunt mereu alături de școala noastră”, a declarat Magdalena Monica Pătrăcuță, directorul Școlii gimnaziale ”Constantin Parfene” Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button