ActualitateLocal

Două permise de conducere false, depistate la controlul de frontieră în interval de 10 minute

s560x316_vama_Albita
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la două persoane care au prezentat la controlul de frontieră permise de conducere false.

* În ziua de 27 iunie a.c., în jurul orei 11.00, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, Nelea C., în vârstă de 28 de ani, din R. Moldova, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Italia.
* Zece minute mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul din Federaţia Rusă Oleg R., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen , înmatriculat în Belarus.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de conducere prezentate la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Totodată poliţiştii de frontieră au stablit faptul că Nelea C. nu figurează ca titulară de permis de conducere. În legătură cu cele constatate, femeia a declarat că nu are cunoştinţă că permisul de conducere prezentat la control este fals şi că acesta i-a fost trimis de către nişte prieteni din R. Moldova la care a apelat în vederea eliberării lui, după ce şi-a pierdut permisul în Italia. Oleg R. a declarat că nu are cunoştinţă că permisul de conducere prezentat la control este fals ori falsificat.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în primul caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar în cel de al doilea caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button