ActualitateLocal

Mihai Cornea, la 70 de ani

cornea1
Profesorul Mihai Cornea, devenit vasluian cu acte în regulă, deşi o parte din viaţă şi-a petrecut dincolo de Prut, în Basarabia, a avut parte de o sărbătoare pe cinste la împlinirea vârstei de 70 de ani. Alături de el s-au aflat prietenii, dar şi o serie de solişti de muzică populară din Moldova, care au ţinut să-i cânte la ceas aniversar.
Vizibil emoţionat, Mihai Cornea a ţinut să le mulţumească celor care au fost alături de el, dar şi soţiei, pentru surprizele plăcute făcute, dar şi pentru faptul că formează un cuplu de atâţea ani.
Mihai Cornea a devenit un reper în zona artistică vasluiană, fiind iniţiatorul mai multor proiecte muzicale de succes. Alături de soţie, distinsul dascăl a format Cvarta, care avea să capete rezonanţă internaţională, graţie premiilor obţinute la diferite festivaluri şi concursuri din mai multe ţări europene. A urmat “Mugurel”, care şi astăzi ne încântă cu repertoriul folcloric de excepţie. De ceva vremea, soţii Maria şi Mihai Cornea au pus în “operă” Asociaţia “Simfonia Artelor”, cu ajutorul căreia reuşesc să bucure zeci de copii, ce au prins drag de instrumentele tradiţionale, de la fluier, cobză, ocarină, tobă până la vioară.
Aceştia nu i-au uitat persoanele vârstnice, înfiinţând Corul Mixt “Gheorghe Cucu”, ce se bucură de aprecieri la fiecare apariţie scenică.
“În numele comunităţii noastre, vă felicit distinse domnule profesor Mihai Cornea, pentru o viaţă dedicată culturii şi pentru aportul pe care l-aţi adus la îmbogăţirea spirituală a acestei urbe. Vă mulţumim pentru că ne oferiţi, în mod constant, motive de mândrie prin rezultatele muncii d-voastră şi vă dorim succes în toate proiectele pe care vi le-aţi propus pe viitor”, i-a transmis sărbătoritului primarul Vasile Pavăl.
La ceas aniversar, prietenii nu l-au uitat şi au editat o cărticică, pentru a rămâne posterităţii o parte din trăirile profesorului Mihai Cornea, un basarabean cu suflet de vasluian.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button