ActualitateLocal

Doi bărbaţi, depistaţi sub influenţa alcoolului şi a drogurilor şi cu permisul suspendat la volan

Doi bărbaţi au fost depistaţi, luni, de poliţişti conducând sub influenţa alcoolului şi a drogurilor şi având dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 21 de ani, circula cu maşina pe Strada Ştefan cel Mare din municipiul Vaslui, în noaptea de duminică spre luni, şi a fost oprit pentru control.

‘Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din cauza comportamentului manifestat, conducătorul a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv la canabis. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat’, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Potrivit sursei citate, tot în cursul zilei de luni, poliţiştii rutieri au depistat, pe raza municipiului Bârlad, un bărbat care conducea sub influenţa drogurilor şi cu permisul de conducere suspendat.

‘La data de 28 august 2023, ora 10,30, poliţiştii Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Ardeal din municipiul Bârlad, au depistat în trafic şi oprit, pentru verificări, un autoturism înmatriculat în municipiul Bucureşti, condus de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Bârlad. Din cauza comportamentului manifestat şi a modului de conducere, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrate rezultate pozitive la amfetamină şi ketamină. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat’, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi bărbaţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button