ActualitateLocal

Despăgubiri de peste 18 milioane de lei pentru fermierii afectaţi de secetă din judeţ

Un număr de 5.180 de fermieri, persoane fizice şi juridice din judeţul Vaslui, au primit despăgubiri în valoare de peste 18 milioane de lei pentru culturile agricole afectate de secetă în cursul anului 2022.

„Având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 50/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înfiinţate în primăvara anului 2022 şi afectate de seceta pedologică din perioada martie – septembrie 2022, în perioada 19 – 20 septembrie, a fost finalizată acţiunea de plată a despăgubirilor pentru un număr de 5.180 de persoane fizice şi juridice, sprijin în valoare totală de 18.492.015 lei”, au transmis reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui.

Valoarea maximă a ajutorului este de 335 de lei pe hectar pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate în totalitate, iar pentru cei care au fost afectaţi doar parţial, valoarea scade, în funcţie de gradul de afectare a culturii.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DAJ Vaslui, la nivelul judeţului Vaslui peste 7.300 de fermieri au fost afectaţi de seceta prelungită de anul trecut.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button