ActualitateLocal

Comercianți prinși de polițiști fără case de marcat!

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pentru combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În perioada 22 – 23 iulie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat controale la agenții economici din județul Vaslui, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală și a faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Cu ocazia activităților desfășurate, a fost constatată săvârșirea a 2 infracțiuni prevăzute de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator și reproducerea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe fără autorizarea sau consimţământul titularului.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 48 de agenți economici, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 43.000 de lei.

Dintre acestea, 12 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 7 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 6 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 4 sancțiuni prevăzute și sancționate de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Totodată, au fost confiscați peste 2.900 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 300 de lei pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button