ActualitateLocal

Cinci locaţii aprobate de autorităţi pentru dispunerea unor baze de operaţii în caz de situaţii de urgenţă

Autorităţile judeţene din Vaslui au aprobat cinci locaţii unde pot fi dispuse, în cele trei municipii şi două oraşe, baze de operaţii pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astfel de spaţii ar putea funcţiona la Centrul pentru Resurse de Afaceri Vaslui, Centrul de Afaceri Tutova din Bârlad, Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huşi şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Negreşti, iar la nivelul oraşului Murgeni a fost identificat un teren cu destinaţia păşune pe care ar putea fi să fie amplasată o bază de operaţii.

Totodată, a fost aprobată lista cu locaţiile în care pot fi asigurate cazarea şi hrana cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina şi pentru care statul român acordă sprijin şi asistenţă umanitară.

La nivelul judeţului Vaslui, un număr de 18 unităţi de cazare din municipiile Vaslui şi Bârlad şi din comunele Drânceni, Olteneşti, Muntenii de Jos, Perieni, Tutova Ştefan cel Mare şi Zorleni, pot oferi 161 de camere cu 330 de locuri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button