ActualitateLocal

Centrul de Recuperare Neuromotorie Vaslui, modernizat în cadrul unui proiect finanţat prin PNRR

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Creşterea calităţii serviciilor Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Vaslui”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Proiectul are o valoare de 1,2 milioane de lei, dintre care aproximativ 14.000 de lei reprezintă cheltuieli neeligibile finanţate de Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui.

„Proiectul are ca obiective renovarea şi modernizarea spaţiilor funcţionale ale centrului prin recompartimentarea, creşterea eficienţei energetice şi accesibilizarea infrastructurii în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, centrul va fi dotat cu echipamente specifice care susţin activităţile curente ale echipei de specialişti, în vederea îmbunătăţirii şi diversificării intervenţiei de specialitate asupra potenţialilor beneficiari”, a declarat managerul proiectului, Mioara Macovei.

Vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, a menţionat că proiectele în domeniul social sunt de o importanţă deosebită şi că acestea vor continua la nivelul judeţului.

„Este un proiect mai mic decât cele pe care ne-am învăţat să le implementăm la DGASPC, dar un proiect de care este nevoie. Fiecare leu care se multiplică din bugetul propriu este pentru a rezolva din probleme şi pentru a creşte gradul de dezvoltare a acestor spaţii pe care le avem. Este nevoie de finanţări cât mai multe pentru a ne dezvolta reţeaua. Vreau să urez succes echipei de specialişti şi am încredere în ea. Ştiu că sunt oameni care îşi doresc să implementeze cu succes proiectele noastre şi sper eu să ne întâlnim la final cu un proiect implementat aşa cum trebuie”, a spus Ciprian Trifan.

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Vaslui a fost înfiinţat în anul 2007 şi deservea în medie câte 20 de beneficiari pe săptămână. La această dată instituţia oferă servicii unui număr de aproximativ 20 de persoane în fiecare zi.

„În momentul de faţă avem 107 persoane în terapie. Încercăm să ne facem treaba aşa cum trebuie, atâta timp cât gradul de adresabilitate este destul de ridicat. Conform hotărârii Consiliului Judeţean, ar trebui să avem 10 beneficiari pe zi, ceea ce înseamnă 50 de beneficiari pe săptămână. Gradul de încărcare este de 200% şi credem că o să crească numărul de beneficiari în momentul în care se va finaliza proiectul. Serviciile sunt de calitate şi în momentul de faţă, dar când vom avea aparatură de un nivel ridicat va fi şi mai bine”, a precizat coordonatoarea centrului, Cristina Enache.

Proiectul se va încheia la sfârşitul anului 2024.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button