ActualitateLocal

Centrele sociale din județ vor fi verificate în perioada următoare

Premierul Marcel Ciolacu a dispus verificarea în regim de urgență a tuturor centrelor sociale din ţară. Scopul principal al acestor acțiuni este de a evalua condițiile de îngrijire și de a verifica respectarea normelor și standardelor impuse în astfel de instituții.

În județul Vaslui, există un număr de 53 de astfel de centre, dintre care 45 aparțin Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, două centre sunt deținute de Consiliul Județean, respectiv cele din Codăești și Băcești, iar alte 6 centre sunt deținute de entități private.

„Le-am cerut tuturor celor implicați în această acțiune de control să manifeste maximă seriozitate și să mă informeze imediat în cazul în care constată probleme sau nereguli în centrele sociale verificate”, a spus prefectul Daniel Onofrei.

Echipele mixte, alcătuite din specialiști în domeniul sănătății, asistenței sociale, protecției consumatorilor, muncii și autorităților de urgență, vor efectua controale amănunțite în fiecare centru social pentru a evalua condițiile de îngrijire, respectarea normelor sanitare și de siguranță, precum și calitatea serviciilor oferite.

„Este prioritar ca toate autoritățile să acționeze cu celeritate și să ofere sprijinul necesar pentru remedierea situațiilor problematice, astfel încât rezultatul final să fie un mediu sigur și adecvat pentru persoanele internate în centrele sociale” a mai precizat prefectul Daniel Onofrei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button