ActualitateLocalSănătate

Campanie de informare privind vaccinarea împotriva rujeolei la Vaslui

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui desfășoară, luna aceasta, o campanie de informare privind vaccinarea împotriva rujeolei.

Una dintre cele mai contagioase boli, rujeola poate fi ușor răspândită prin tuse sau strănut. Virusul rămâne activ în aer sau pe suprafețele contaminate până la două ore.

„Orice persoană care nu a fost vaccinată antirujeolic sau nu a trecut prin boală se poate infecta. Erupția cutanată reprezintă cel mai vizibil simptom, în timp ce complicațiile pot include orbire, encefalită, diaree severă și deshidratare asociată, infecții ale urechii și pneumonie. Pe termen lung, o persoană care a suferit de rujeolă poate dezvolta o complicație foarte severă, panencefalita sclerozantă subacută. În perioada decembrie 2023 – februarie 2024, în județul Vaslui au fost vaccinați ROR 1650 de copii, dintre care 291 de copii cu vârste cuprinse între 9-11 luni, copii vaccinați în campania suplimentară de vaccinare ROR, inițiată în context epidemic”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

În ultimul an, la nivel național, 90 de mii de copii au fost vaccinați antirujeolic.

În același interval au fost raportate peste 7.200 de cazuri de rujeolă, din care 12 decese, inclusiv în rândul adulților.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button