ActualitateLocal

Autovehicul declarat furat de autoritățile din Germania, descoperit la Albița după trei săptămâni de căutări

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autovehicul marca Ford Transit, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania cu trei săptămâni în urmă.

În data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 18.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, care transporta, cu ajutorul unei platforme, un autovehicul marca Ford Transit, an fabricație 2017, înmatriculat în Germania.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, la data de 05.08.2023. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat recent autovehiculul și nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, au declarat reprezentanții STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 30.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button