ActualitateLocal

Argint pentru Andrei Popa

andrei popa1
Andrei Popa este unul dintre elevii de excelenţă ai Vasluiului. El poate fi declarat un ambasador al învăţământului vasluian, demonstrând că este unul dintre aşii informaticii din România. Elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Kazan, de unde s-a întors cu medalia de argint.
“Este una dintre cele mai mari performanţe. Felicitări elevului, care a dovedit că este capabil să facă faţă oricărui concurs. Trebuie să le mulţumim şi profesorilor de la catedra de informatică, care au avut o contribuţie majoră în rezultatele elevilor din acest an”, a spus Lidia Răşcanu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.
Andrei Popa traversează una dintre cele mai bune perioade ale sale. Anul acesta, el s-a clasat pe locul şase la Balcaniada de Informatică, obţinând medalia de argint, rezultat ce a contribuit la clasarea lotului României pe primul loc în clasamentul general pe naţiuni.
La faza naţională a Olimpiadei de informatică, elevul pregătit de profesorul Nicu Vlad a obţinut o menţiune şi medalia de argint.
La Kazan, lotul României a obţinut trei medalii de argint şi una de bronz.
În afară de Andrei Popa, medalii de argint au mai obţinut Andrei Costin Constantinescu (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung), iar bronzul a fost obţinut de Radu Muntean (Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” Bucureşti).
La cea de-a 28 a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată în perioada 12-19 august, au participat 306 elevi din 82 de ţări.
Concursul este format din 2 probe, a câte 5 ore, care se ţin în zile consecutive. În timpul fiecărei probe, concurenţii trebuie să rezolve 3 probleme. La sfârşitul concursului, programele sunt evaluate de un sistem automat pe un set de teste creat de comisia de corectare. Astfel, Olimpiada Internaţională de Informatică este probabil singura olimpiadă ştiinţifică care poate atinge obiectivitate 100% în corectare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button