ActualitateLocal

A plătit 250 de lire sterline pe un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 02 martie a.c., în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.

La controlul de frontieră, într-un portdocument aparținând bărbatului, a fost identificat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia tânărului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat respectivul document prin intermediul unui concetățean, cunoscut pe o rețea de socializare, contra sumei de 250 de lire sterline.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button