ActualitateLocal

Întâlnire emoționantă între foștii și actualii dascăli de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui

Clubul Elevilor de la Liceul „Ștefan Procopiu” a fost mai animat ca niciodată. Foști profesori au făcut un „Arc peste timp”, întâlnindu-se cu actualii dascăli și elevi ai liceului. Invitații au petrecut câteva ore cu emoții în suflet, cu povești de viață unice, dar și cu multă bucurie, un eveniment organizat cu prilejul Zilelor Liceului „Ștefan Procopiu”, care a trecut deja în al 52-lea an al existenței sale.

De altfel, toți dascălii pensionari din ultimul deceniu au fost primiți cu aplauze, aceștia primind câte o plachetă de recunoștință, în semn de respect și de prețuire pentru întreaga activitate didactică.

„Am emoții și, cu toate că mai vin la liceu, abia am așteptat să-i revăd pe colegi. O parte din colegi nu au mai venit demult la liceu, alții sunt de zeci de ani aici, dar bucuria de a ne reîntâlni ne aduce aminte de ultima zi la catedră, cel puțin mie”, a spus profesorul Vasile Ursanu, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean și fost dascăl titular al liceului.

Cu emoție, prof. Ina Clara Vlad, directorul unității liceale, a reliefat rolul și importanța covârșitoare a dascălului, cu precădere a dascălului de profil tehnologic, în viața elevilor și a comunității.

„Liceul nostru este caracterizat foarte bine de spusele academicianului Ștefan Procoiu, patronul nostru spiritual, care zice că „progresul se face pe seama celor perseverenți”. Și are mare dreptate, fiindcă instituția noastră e un etalon județean și național, dar și european, recunoscut prin cele șase titluri consecutive de Școală Europeană. Suntem un liceu cu viață, având dotări corespunzătoare și un corp profesoral calificat, ce ne dă posibilitatea să oferim elevilor servicii de înaltă calitate”, a spus prof. Ina Clara Vlad, directorul Liceului „Ștefan Procopiu” Vaslui.

Prof. Cristiana Botan, actualul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a fost deschizător de drumuri, fiind cea care a coordonat echipa care a adus primul titlu de ”Școală Europeană” pentru Liceul „Ștefan Procopiu”.

Ea este titular al liceului din 1994, fiind un profesor remarcabil, cu mulți elevi care au obținut premii importante la olimpiadele și concursurile școlare.

„Procopiu a existat și va exista în continuare cu învățământul tehnologic oferit de către liceul nostru încă din anul 1972, anul înființării acestuia, adaptându-și oferta educațională în funcție de cerința pieții. Privesc spre voi, stimați colegi, și vă mulțumesc pentru implicare la locul de muncă care pentru dumneavoastră este o a doua casă. Împreună putem crea ceva durabil și util viitorului, putem lăsa o urmă a existenței noastre pe aceste locuri. Vă sunt recunoascătoare că împărtășesc bucuria aniversării noastre, prin respect și colegialitate. La mulți ani, Procopiu!”, a spus Cristiana Botan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

La rândul său, viceprimarul Cătălin Mândru a premiat o serie de elevi, care s-au remarcat la concursurile școlare și extrașcolare.

Manifestările dedicate  celor 51 de ani de existenţă ai Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui au fost diverse, cum ar fi concursuri despre viața și opera marelui savant, Ștefan Procopiu, concurs de desene și postere, pe tema ”Ștefan Procopiu”, concursuri de matematică și informatică, precum și de creație literară.

Nu au lipsit concursurile profesionale, gen „Mecanicul priceput”, „Spiritul antreprenorial în acțiune”, „Siguranța casei tale”, „Atenție la neatenție”, și cele sportive, desfășurate sub egida „Cupa Pro Sport”.

Cei mai merituoși dintre participanți au fost premiați de către conducerea liceului cu diplome și sume de bani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button