ActualitateLocal

Școala Gimnazială ”Ionel Miron” Ivănești, premiată la Concursul de proiecte de mediu


Școala Gimnazială ”Ionel Miron” Ivănești a obținut premiul 2 la secțiunea gimnaziu la Concursul Național de proiecte de mediu.
Elevele Olivia Andrieș și Denisa Munteanu, de la clasa a opta, coordonate de profesoarele Iulica Nemțanu și Simona Grigoraș, sub atenta îndrumare a academicianului Ionel Miron, patronul spiritual al școlii, au reușit să impresioneze juriul cu proiectul ”Intensitatea acumulării Apei Vii în iarba de grâu, comparatic cu principalele legume (roșii, ardei, castraveți)”.
Scopul proiectului a fost conștientizarea elevilor asupra importanței pentru sănătatea lor a ”apei vii” din legume, comparativ cu iarba de grâu, crescute în condiții bio, prin formarea deprinderilor de a-și cultiva, obține și utiliza aceste produse.
Elevii au efectuat două culturi comparative: una pentru principalele legume (roșii, ardei și castraveți) în solarul școlii, cu o capacitate de 286 de răsaduri, astfel încât fiecare dintre cei 143 elevi din clasele V-VIII-a, în echipe de câte doi, să poată observa dezvoltarea culturii.
A doua cultură a fost de grâu certificat ecologic. Iarba de grâu a fost recoltată după 15 zile, la apariția primului nod cu lăstar secundar. În această fază, apa vie din iarba de grâu are un conținut maxim de vitamine, minerale și alte elemente vitale pentru sănătatea noastră.
Concursul a avut loc în tabăra de la Muncel, județul Iași, și se află la cea de a 20-a ediție.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button