ActualitateLocal

Urșii de la Comănești vin la Vaslui


Piaţa Civică a Vasluiului va fi invadată, duminică, 17 decembrie, de urşii de la Comănești, judeţul Bacău, care vor anima centrul oraşului, la cea de-a 36-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă. Miile de iubitori ai tradiţiilor populare vor avea ocazia să mai urmărească jocurile a peste 1.200 de concurenţi, din 30 de comune vasluiene.
O notă aparte va fi dată de recitalul ansamblului „Trandafir de la Moldova”, care va aduce în prim-plan colindul, jocul caprei şi al ursului, dar şi al vestiţilor căiuţi.
”Judeţul Vaslui este recunoscut în întreaga ţară pentru bogăţia şi varietatea obiceiurilor de iarnă. Specifice zonei sunt jocurile de măşti, care au fost mereu atracţia festivalului. Evenimentul va începe la ora 10, cu parada formaţiilor participante, care va porni din parcul Copou”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.
Capra Mare, de la Todireşti, va fi o altă atracţie a festivalului. Vasluienii vor mai admira „caprele” de la Ivăneşti şi Rafaila, colindătorii de la Pogoneşti şi alaiul de obiceiuri de iarnă de la Buda-Oşeşti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button