ActualitateLocal

Copiii din Delești învață în școală nouă


De ieri, comuna Delești beneficiază de o școală ultramodernă, construită cu fonduri de la Banca Mondială. Este penultima școală din pachetul de opt unități finanțate prin acest program.
”Cred că acum copiii din Delești și nu numai sunt fericiți că învață într-o școală nouă și frumoasă. Mai sunt multe de pus la punct și îl rog pe domnul primar să depună eforturi, pentru a asigura finanțarea necesară, astfel încât școală să fie dotată cu tot ceea ce e necesar”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.
Clădirea este cu două etaje și cuprinde șase săli de clasă, două laboratoare și diferite cabinete.
”Recepția școlii a fost făcută încă din luna ianuarie, însă s-a întârziat cu obținerea avizelor de funcționare. Ne bucurăm că am reușit acest lucru, astfel că cei 167 de elevi beneficiază de condiții normale de a învăța”, a spus Marius Dragomir, directorul Școlii Gimnaziale Delești.
La tăierea panglicii inaugurale a fost prezent și prefectul Eduard-Andrei Popica, care a ținut să felicite comunitatea pentru finalizarea investiției: ”Este unul dintre cele mai importante lucruri care se poate întâmpla într-o comunitate. Dezvoltarea socio-economică a unei comunități depinde și de accesul la educație. Această investiție înseamnă condiții mai bune pentru elevi, care reprezintă bazele dezvoltării unei comunități”.
”Este o investiție de viitor și asigurăm comunitatea de sprijinul Consiliului Județean în susținerea tuturor proiectelor pe care primăria Delești le va implementa pe viiitor”, a conchis Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Related Articles

Back to top button