ActualitateLocal

Infrastructură modernă la Bârzești


După doi ani de eforturi, Viacons Rutier Huși a adus bucurie în rândul locuitorilor din Bârzești, finalizând o investiția de 5 milioane de lei, ce a constat în asfaltarea a 4,5 kilometri de drum comunal și reamenajarea albiei unui râu ce străbate localitatea.
“Din cele șapte sate componente ale comunei Ștefan cel Mare, patru sunt asfaltate în totalitate. La Bârzești au mai rămas două bretele pe care urmează să fie turnat covor asfaltic. Acum, pentru cei plecați la muncă în străinătate, le-am oferit un motiv în plus să se întoarcă acasă și deja au început să construiască în acest sat. Firma cu care am lucrat acest proiect, Viacons Rutier, a executat o lucrare de calitate și a reușit să se încadreze în termenul contractului, iar lucrările sunt de calitate”, a declarat primarul comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru.
Proiectul cuprinde 15 străzi de lungimi diferite și cu o lățime de la 3 la 5 metri, în functțe de amplasament și de proprietăți. Pentru evacuarea apelor s-au realizat șanțuri și rigole.
“Astăzi participăm la darea în folosință a ultimului drum executat de Viacons Rutier în comuna Ștefan cel Mare, chiar dacă o facem pentru scurt timp pentru că, timp de doi ani, drumul acesta va rămâne în garanția noastră. Ca o completare, vreau să mulțumesc primarului pentru că ne-a găzduit timp de doi ani, cât au durat lucrările. Și aș putea spune că beneficiază acum de un drum așa cum poate face societatea noastră, iar noi, la rândul nostru, am beneficiat de ajutorul comunității. O parte din muncitori au fost angajați din această localitate. A fost un avantaj și pentru comunitate pentru că oamenii și-au primit salariile, spunem noi, decente. La despărțire, aceștia s-au arătat mulțumiți și ne-au întrebat când ne vom reîntâlni”, a precizat Ioan Ciomaga, administratorul societății hușene Viacons Rutier.
Alte trei proiecte pentru covor asfaltic sunt gata să fie implementate în localitățile Ștefan cel Mare, Cănțălărești și Mărășeni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button