Tuesday , 31 January 2023, 12:04

246 de voluntari ISJU sunt parte din programul „Salvator din pasiune”

Voluntarii sunt cei care își dedică, din proprie voință, timpul, cunoștințele și priceperea pentru a veni în sprijinul comunității.

Voluntarii programului „Salvator din pasiune” sunt cei care, motivați de dorința de a-și ajuta semenii, s-au alăturat marii familii a salvatorilor de profesie și participă alături de ei la misiuni contracronometru în sprijinul celor aflați în dificultate.

De la începutul anului, la nivel national contribuția acestora la acțiunile derulate în sprijinul celor aflați în nevoie însumează peste 5.200 de misiuni pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență și aproape 700 de acțiuni de informare preventivă și umanitare, derulate inclusiv în sprijinul cetățenilor sosiți în România din zona de conflict, la granița cu Republica Moldova și Ucraina. Voluntarii vasluieni au participat la peste 350 de misiuni, între care 38 în Tabăra de Refugiați din municipiul Huși.

Activitatea de voluntariat organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui în anul 2022 este o continuare a proiectului început în anul 2016. Acest program urmărește susținerea și valorificarea activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice, luând în considerare valoarea profesională a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul manifestării situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea apariției acestora.

„După parcurgerea unor programe de pregătire și efectuarea unui număr de cel puțin 240 de ore de voluntariat, voluntarilor li se asigură participarea alături de efectivele I.S.U.J. Vaslui, în funcție de nevoile operative și pregătirea acestora, la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv. Le mulțumim tuturor celor 246 de voluntari vasluieni pentru implicare! Prin compasiune și grija manifestate zi de zi voluntarii sunt adevărate exemple pentru semeni”, au transmis reprezentanții IJSU Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *