Numărul căsătoriilor oficiate anul trecut în municipiul Vaslui a scăzut la jumătate faţă de 2019

Numărul căsătoriilor oficiate în cursul anului trecut la nivelul municipiului reşedinţă a scăzut la jumătate comparativ cu anul 2019, au informat reprezentanţii Primăriei Vaslui.

“În anul 2019, au fost oficiate la nivelul municipiului Vaslui un număr de 372 de căsătorii, iar în cursul anului 2020 s-au înregistrat 185 de căsătorii. Pe parcursul întregului an, ceremoniile au fost organizate cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în contextul pandemiei COVID-19”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, Geanina Tofan.

Potrivit autorităţilor, scăderea a fost cauzată de faptul că nunţile nu au putut fi organizate decât cu un număr limitat de persoane, motiv pentru care mulţi au preferat să amâne evenimentul. Totodată, tinerii plecaţi la muncă în străinătate care reveneau în mod curent în ţară în lunile de vară, pentru a se căsători, nu s-au mai întors din cauza restricţiilor impuse de criza sanitară.

În aceeaşi perioadă, numărul căsătoriilor încheiate prin divorţ pe cale administrativă a cunoscut, de asemenea o scădere. Dacă în anul 2019 au fost înregistrate 21 astfel de divorţuri, în cursul anului trecut doar 12 cupluri s-au prezentat pentru desfacerea căsătoriei în faţa ofiţerului de stare civilă.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Femeii, marcată în avans de Asociația ArtEst Vaslui

La exact 3 ani de la înființarea Asociației Culturale ArtEst, după organizarea a numeroase ateliere …

Patronii și angajații restaurantelor și barurilor din Bârlad au ieșit în stradă

Patronii de restaurante și cafenele din Bârlad au ajuns la limita răbdării. În pragul falimentului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *