Noi investiții în școli


În premieră, prefectul Eduard-Andrei Popica a ținut să-i aibă la discuții cu presa pe toți șefii serviciilor teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, tema întâlnirii fiind legată de învățământ.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să anunțe că în noul an școlar, elevii din șase unități de învățământ învață în condiții moderne, după ce clădirile au fost reabilitate. Este vorba despre Școala Ștefan cel Mare, Școala Bălteni, Școala Crețești, Zorleni (școală și grădiniță), Școala Cepești-Bogdănița și Școala Șuletea.
”Școlile din Delești și Rădeni-Dragomirești au fost finalizate și vor fi recepționate până la jumătatea lunii octombrie. De asemenea, au fost inaugurate două obiective importante, finanțate prin POR: campusul școlar de la Colegiul ”Cuza Vodă” Huși, format din clădire-internat cu o capacitate de 100 de locuri, cabinet medical, cantină, sală de sport, și Școala Băcești (corp de clădire pentru 300 de elevi). A fost dat în folosință cel mai modern cabinet stomatologic școlar din județul nostru, respectiv cel al Școlii ”Principesa Elena Bibescu” Bârlad, cu sprijinul fundației olandeze “STEFI” Friesland”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.
Autoritățile locale, cu sprijinul Consiliului Județean, au accesat PNDL 1 (2015-2019), cu un total de 109 unități școlare: 17 obiective de investiții (nouă școli și opt grădinițe), reabilitări și consolidări (76 de școli și 15 grădinițe). În cazul a 14 obiective au fost adjudecate licitațiile de execuție și au demarat lucrările. În cadrul PNDL 2 (2017-2020), avem aprobate 70 de unități, cu 19 obiective de investiții (cinci școli și 14 grădinițe), 51 de lucrări de reabilitare și consolidare (47 de școli și patru grădinițe).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *