ActualitateLocal

Lemnul nu mai este la căutare

index
Dacă altădată piaţa lemnelor de foc era o afacere profitabilă, comercianţii susţin acum că pierd teren în faţa centralelor pe gaze sau combustibili ecologici. Pentru a se menţine pe linia de plutire, ei includ în preţ tăierea şi transportul la domiciliu al lemnelor.
„Preţul de anul acesta este de 140-150 de lei pe metrul cub de lemn, cu transportul inclus. Lemnele sunt numai esenţe tari. Din păcate pentru noi, afacerea merge prost, având în vedere că se cumpără doar trei luni pe an, adică din septembrie până în noiembrie. În restul timpului, batem pasul pe loc şi uneori ieşim în pierdere. Oamenii caută confortul, nu le mai convine să stea cu sobe pe lemne şi să cureţe cenuşa, să care lemnele. Preferă să apese pe un buton la centrală şi să aibă căldură la ce oră doresc. Ideea este că, pe lângă centrele urbane, tot mai multe comune sunt racordate la reţeaua de gaze naturale”, ne-a declarat un comerciant de lemne.
Un altul susţine că este nevoit să crească preţurile din cauza faptului că suportă toate cheltuielile, de la transportul lemnului din pădure şi până la predarea acasă la cumpărător.
„Avem la dispoziţie destul lemn de foc pentru acest an. Esenţele disponibile sunt salcâm, frasin, cărpeniţă, mojdrean, salcie, plop. Preţul include toate cheltuielile pe care le suportăm. Avem oameni care le taie şi le încarcă în maşini, iar apoi transportul la client. De aceea ajungem la 150 de lei pe metrul cub de lemn şi nu ne permitem să lăsăm la preţ”, explică vânzătorul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button