Monday , 26 September 2022, 10:31

Bărbat din Zorleni, arestat preventiv după ce a încălcat ordinul de protecție, agresându-și concubina

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat de 53 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii următoarelor infracțiuni: “încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, „violență în familie”, „furt”, „distrugere” și „amenințare”.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au documentat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 53 de ani, din localitatea Zorleni, bănuit de comiterea infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, violență în familie, furt, distrugere și amenințare.

Polițiștii bârlădeni au stabilit că, în perioada 5 – 11 iunie a.c., pe fondul consumului de alcool, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor ar fi agresat-o și amenințat-o pe concubina sa (45 de ani, din Zorleni). Totodată, acesta ar fi sustras mai multe bunuri electrocasnice și ar fi distrus geamuri de la locuința comună.

În data de 5 iunie 2021, ca urmare a sesizării formulate de către persoana vătămată, poliţiştii au emis împotriva bărbatului un ordin provizoriu de protecție, prin care acesta era obligat să părăsească locuința comună și să păstreze o distanță de 500 de metri față de aceasta. Totodată, în data de 9 iunie 2021, Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului cercetat, pentru o perioadă de 2 luni.

Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de către polițiști și de către instanța de judecată, prin emiterea ordinelor de protecție, prin care era obligat să păstreze distanţa faţă de persoana vătămată și față de domiciliul, bărbatul a încălcat, în mod repetat și cu bună ştiinţă, prevederile ordinului de protecţie.

   În data de 11 iunie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior, în cursul zilei de astăzi, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

  Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Pădureni a găzduit Festivalul Fanfarelor

Comuna Pădureni a găzduit astăzi cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Fanfarelor. Evenimentul s-a bucurat …

O butelie a explodat într-o locuință din Râșești

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *