Campionii Vasluiului, în mijlocul elevilor Școlii ”Ștefan cel Mare”


Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui a fost gazda unei inedite acțiuni, intitulată ”Campionii României în școli, licee și universități”. Evenimentul e un proiect al Ministerului Tineretului și Sportului, care prin Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui își propune să aducă în școli și licee personalitățile sportive românești pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.
”Obiectivul central al programului este creşterea gradului de participare activă şi sistematică a copiilor din şcoli, licee și universităţi la activităţile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătăţire a stării de sănătate, a condiţiei fizice şi psihice, dezvoltarea competenţelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, toleranţa şi fair-play-ul – contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii”, a precizat Răducu Tatu, directorul DJST Vaslui.
Întâlnirea a fost pe placul elevilor Școlii ”Ștefan cel Mare”, care au umplut la refuz amfiteatrul gimnaziului, din dorința de a-i cunoaște mai de aproape pe o parte din jucătorii HC Vaslui și sportivii de la CS ”Liga de Est”.
Moderatorul a reușit să-i antreneze imediat pe copii în jocul cu adulții, aceștia căpătând curaj, supunându-i la un tir de întrebări pe handbaliștii Bogdan Pralea, frații Gabriel și Mihai Bujor, Adelina Mihai și Mircea Hondru, campioni mondiali la taekwon-do, însoțiți de antrenorul federal Mihai Hondru. De la cât se antrenează, care sunt cele mai valoroase medalii, dacă au emoții înaintea unui joc sau competiție, până la ce fac în timpul liber sau cum s-ar caracteriza în cinci cuvinte, au fost o parte din întrebările elevilor, unele punându-i în încurcătură pe sportivi.
”Consider că a fost o activitate interesantă. La nivel de club inițiem după fiecare meci asemenea întâlniri cu fanii, fiindcă ne dorim să fim o mare familie. Mă bucură interesul copiilor pentru sport și chiar le-am recomandat să facă zilnic mișcare”, a spus Bogdan Pralea, antrenorul-jucător al HC Vaslui.
Adelina Mihai, campioană mondială la taekwon-do junioare, a ținut să le transmită mai tinerilor colegi că importantă este și școala: ”Chiar dacă dedic o mare parte din programul zilnic pregătirii sportive, nu neglijez școala. Cele două sunt primordiale pentru mine. Urmează un an dificil, cu bacalaureat și admitere la facultate. Visul meu e să devin studentă la informatică”.
DJST Vaslui și-a propus să aducă sportivi de performanță în rândul elevilor și în alte școli din județ, astfel încât aceștia să devină modele pentru tânăra generație, mai ales că statisticile arată o creștere îngrijorătoare a cazurilor de obezitate în rândul copiilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Sporting Juniorul Vaslui, înregistrată oficial în Liga 3!

Sporting Juniorul Vaslui evoluează din sezonul viitor în Liga 3, anunță Federația Română de Fotbal …

Constantin Grosu a intrat în gura presei!

În cadrul Zilelor culturale ale municipiului Vaslui, Constantin Grosu, președintele CS Sergentul Vaslui, a ținut …