Atenție, vremea se răcește! Revin gerul și ninsorilor!

În seara zilei de miercuri, 10 februarie și în noaptea de miercuri/joi (10/11 februarie), în nordul Moldovei și zona de munte apoi din dimineața zile de joi, 11 februarie în extindere și în centrul regiunii va ploua și vor fi condiții de polei.

În nordul Carpaților Orientali precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe crestele montane vântul va prezenta viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecător ninsoarea.

În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toată regiunea, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în nordul și centrul Moldovei. 

Treptat vor predomina ninsorile la început în zonele montane apoi în toată regiunea și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. 

Vântul va avea intensificări în toată Moldova, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h.

La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *