Amendat cu 2.000 lei pentru o glumă proastă făcută la 112!

 Poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au sancționat contravențional un bărbat din Banca, județul Vaslui, după ce acesta a apelat  S.N.U.A.U. 112 sesizând o faptă nereală.

Poliţiştii bârlădeni au sancționat contravențional un bărbat în vârstă de 21 de ani, din localitatea 1 Decembrie, comuna Banca, după ce acesta a alertat autoritățile, prin apel la 112, cu privire la o presupusă agresiune suferită de un bărbat de 30 de ani, rudă cu acesta, pe raza localităţii Perieni, judeţul Vaslui..

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în data de 1 ianuarie a.c., ora 18.40, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a sesizat autorităților despre faptul că, un cumnat de-al său a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat în zona abdomenului. Ulterior, bărbatul și-a închis telefonul mobil și nu a putut fi contactat de echipajele de poliție și ambulanță deplasate la intervenție, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea presupusei victime.

Bărbații au fost identificați în scurt timp de către polițiști, presupusa victimă fiind consultată medical de către echipajul de pe ambulanță, fără a prezenta urme de violență.

Bărbatul care a apelat S.N.U.A.U. 112 nu a putut justifica de ce a alerat în mod fals autoritățile, amuzându-se de interesul arătat de polițiști și personalul medical unei posibile situații de urgență.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, abatere prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 34 din 2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Update/ Victima a decedat! Muncitor în stare critică, după ce a căzut un mal de pământ peste el!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unui …

Accident cu victime în zona Dedeman! O persoană a rămas încarcerată!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *