ActualitateLocal

VIDEO / Opt hectare de grâu cuprinse de flăcări la Rebricea!

Secția de pompieri Negrești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un lan de grâu, în extravilanul localității Rebricea, comuna Rebricea.

De la Detașamentul de pompieri Vaslui au fost trimise în sprijin alte două echipaje și tot atâtea autospeciale de stingere cu apă.

În sprijinul pompierilor a intervenit și SVSU Rebricea cu un echipaj și o autospecială de stingere.

La sosirea echipajului de intervenție incendiul se manifesta prin ardere violentă pe o suprafață de aproximativ opt hectare de grâu și exista pericol de propagare pe încă circa 25 hectare grâu și aproximativ 30 hectare porumb și floarea soarelui.

La sosirea pompierilor, angajații asociației agricole care exploata terenul efectuau deja fâșii de teren arat pentru a limita pe cât posibil extinderea flăcărilor.

Pompierii au intervenit prompt, astfel că după aproximativ 20 minute incendiul era limitat, iar după circa o oră au fost lichidate și ultimele focare.

Au fost salvate 24 hectare cultivate cu grâu și o suprafață de aproximativ 30 hectare cultivate cu porumb și floarea soarelui. A fost degradată o suprafață de circa 0,30 hectare porumb. Au ars 8,7 hectare de grâu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost defecțiunea tehnică de exploatare a unui utilaj agricol aflat la recoltat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button