ActualitateEconomieLocal

Primăria Ivănești nu poate face împrumuturi de la Trezorerie pentru a finaliza proiectele europene

Primăria comunei Ivănești nu poate finaliza proiectele europene la termenele stabilite, ceea ce ar putea forţa autoritățile locale să înapoieze finanţările europene.

Primarul comunei Ivăneşti, Vasile Novac, afirmă că are în derulare mai multe proiecte europene, între care şi un centru social pentru care nu are bani de cofinanţare.

„Din păcate, suntem într-un punct critic, într-un punct limită. Practic, nu mai putem derula aceste proiecte, riscând ori să dăm banii înapoi, ori să plătim penalităţi”, a spus Vasile Novac.

Îndemnul Consiliului Judeţean Vaslui către primăriile rămase fără sprijin financiar în urma echilibrării bugetelor, de a împrumuta la trezorerie, nu este posibil de urmat în multe dintre cazuri.

„La ora actuală, derulăm nu mai puţin de şapte proiecte cu finanţare europeană. În anii din urmă, am derulat nu mai puţin de 11 proiecte prin Planul naţional de dezvoltare locală şi a trebuit să facem împrumuturi la trezoreria statului şi la bănci pentru a asigura cofinanţare la cele 11 proiecte. Deci la ora actuală nu mai pot împrumuta nici măcar un leuţ”, a mai spus primarul Ivăneștiului.

La nivelul judeţului Vaslui, toate unităţile administrativ-teritoriale au reuşit să acceseze în ultima perioadă cel puţin două-trei proiecte cu finanţare europeană, însă acestea s-au bazat pe sprijinul financiar de la Consiliul Judeţean sau Guvern.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button