ActualitateLocal

Vasluienii, încurcaţi de noile reglementări privind sacrificarea şi comercializarea porcilor

De peste o lună de zile, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui funcţionează fără director executiv. Până pe data de 5 octombrie a fost delegat să conducă instituţia medicul Costel Niţă, însă de atunci nu a mai fost nimeni numit în funcţie, ceea ce face ca activitatea instituţiei să se desfăşoare cu dificultate, mai ales că în această perioadă premergătoare sărbătorilor, crescătorii de animale au nevoie de coordonare de la nivel local.

Localnicii care deţin porci în gospodării, iar în această perioadă vor să îi comercializeze trebuie să ştie că este obligatoriu ca medicul veterinar de circumscripţie să fie informat pentru a elibera avizele necesare.

„Crescătorii de porci pot să îşi vândă animalele doar în perioada sărbătorilor de iarnă şi animalele trebuie să fie însoţite de certificat sanitar-veterinar”, a precizat medicul veterinar Costel Niță.

În prezent, în judeţul Vaslui, carnea de porc în viu se vinde cu preţuri între 15 şi 20 lei pe kilogram. Medicii veterinari avertizează cumpărătorii să nu achiziţioneze animale sau carne fără documentele care să ateste starea de sănătate şi provenienţa animalelor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button