ActualitateLocal

Un Tesla furat din Germania, descoperit în trafic prin municipiul Huși

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Tesla, identificat în trafic, în urma unei acțiuni punctuale, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania în aceeași zi.

În data de 02 aprilie a.c, pentru valorificarea unei informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pe linia traficului internațional cu autoturisme furate,  în zona de responsabilitate.

În cadrul acțiunii, a fost observat în trafic, pe raza municipiului Huși, un autoturism marca Tesla, cu număr de înmatriculare specific Germaniei.

„În urma cooperării cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, polițiștii de frontieră au reușit interceptarea mijlocului de transport. Pe timpul cercetărilor  efectuate, colegii noștri au constatat că autoturismul, an fabricație 2022, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în aceeași zi. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietar, patronul firmei la care lucrează, în Germania, care l-a achiziționat în leasing. Acesta a mai menționat faptul că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu”, a precizat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button