ActualitateLocal

Un permis fals oprit din drumul către Estonia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit, la controlul de frontieră, asupra unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, un permis de conducere fals. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 5 august  a.c., în jurul orei 17.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, în calitate de pasager al unui microbuz, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care, asupra  bărbatului a fost descoperit ascuns, în vederea sustragerii de la controlul de frontieră, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova”, a precizat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unui conațional, transportă documentul în cauză, urmând să fie contactat telefonic ulterior, în Estonia, pentru a-l preda destinatarului.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button