ActualitateLocal

“Soleştenii”, prezenţi la Târgu Mureş

solestenii2
În perioada 3-5 septembrie, la Târgu Mureş, s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Folclor “Jocul din Bătrâni” şi Festivalul Internaţional de Folclor “Ceteruica dragă mi-i”.
Ambele festivaluri au fost organizate de Consiliul Judeţean Mureş şi Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, unde a participat şi Ansamblul folcloric “Soleştenii”, reprezentând judeţul Vaslui şi regiunea Moldova. Participarea soleştenilor se datorează directorului Lucian Onciu, de la Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui, care a avut încredere în tot ceea ce reprezintă ansamblul “Soleştenii”, asugurând şi plata transportului. De asemenea, Taraful “Floarea Dorului”, de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonat de profesorul Adrian Călin, au acompaniat grupul vocal şi dansurile populare.
În cadrul celor două festivaluri au participat grupuri şi ansambluri folclorice din toate zonele etnofolclorice ale României şi din Bulgaria.
În cele doua zile de festival s-a desfăşurat parada portului popular pe străzile din centrul municipiului Târgu Mureş şi evoluţiile artistice la Teatrul de vară.
Ansamblul folcloric “Soleştenii” a prezentat un program cu piese de grup vocal şi o suită de dansuri populare specifice zonei noastre, iar la finalul fiecărui festival a primit diploma şi trofeul festivalului.
În cadrul Festivalului Internaţional de folclor “Jocul din Bătrâni”, Ansamblul folcloric “Soleştenii” a avut onoarea să încheie festivalul, unde a primit felicitări din partea vicepreşedintelui Consiliului judeţean Mureş, Alexandru Câmpenau, şi a lui Iuliu Praja, director la Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş.
Sufletul celor două festivaluri a fost Molnar Iozsef, coregraf la Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, care a declarat că “ansamblul folcloric Soleştenii a fost <> în cadrul evoluţiilor ansamblurilor participante”.
“A fost o onoare din partea ansamblului Soleştenii să participe la un asemenea eveniment de talie naţională şi internaţională unde am prezentat un repertoriu folcloric specific zonei noastre, iar organizatorii au apreciat evoluţia noastră. Mulţumesc membrilor ansamblului, tarafului de la Palatul Copiilor Vaslui, în special domnului profesor Adrian Călin, Primăriei comunei Soleşti şi, în mod deosebit, domnului Lucian Onciu, director la Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui”, a declarat Costel Adam, directorul Centrului Cultural “Elena Cuza” Soleşti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button