ActualitateNaţional

Ţigări de contrabandă de peste 16.000 de lei confiscate la frontiera de est

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Poliţiştii de frontieră ieşeni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscat aproximativ 3.800 pachete de ţigări şi un autoturism marca Seat folosit la transportul acestora.

La sfârşitul săptămânii trecute, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Pe timpul acţiunii, au identificat în trafic pe D.N 24C, două autoturisme, despre care deţineau informaţii că sunt folosite pentru transportul ţigărilor de contrabandă. Astfel poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru control unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. La observarea lucrătorilor noştri, conducătorul celui de al doilea autoturism, un Seat înmatriculat în Polonia, a oprit la aproximativ 200 de metri de locul în care fusese oprit autoturismul VW şi, împreună cu o altă persoană aflată în maşină, a coborât, încercând să fugă în pădurea aflată în apropiere.
Pentru continuarea cercetărilor la faţa locului a fost folosit câinele poliţist NUCARU, specializat în prelucrarea urmelor de miros, care i-a condus pe poliţiştii de frontieră la cele două persoane fugare, după aproximativ 30 min. de urmărire prin pădure.
Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanelor şi au stabilit faptul că autoturismul marca Volkswagen, înmatriculat în România, era condus de Victoria V. , în vârstă de 28 ani, cetăţean din R. Moldova, iar ocupanţii autoturismului Seat sunt cetăţenii din R. Moldova, Viorel B. şi Vadim B., ambii în vârstă de 27 ani.
În urma controalelor efectuate asupra celor două mijloace de transport, în portbagajul autoturismului marca Seat, poliţiştii de frontieră au descoperit patru colete ce conţineau cantitatea de 3.750 pachete ţigări marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de aproximativ 16.875 lei.
Cei doi bărbaţi au declarat că au preluat coletele de la o persoană din localitatea Hermeziu şi trebuia să le transporte în municipiul Iaşi, iar persoana de sex feminin, naşa unui a dintre tineri, avea rolul de antemergător în desfăşurarea acţiunii de contrabandă.
Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor precum şi a autoturismului marca Seat în valoare de 8.000 lei, şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button