ActualitateLocal

Tânăr din Lipovăț reținut de polițiști după ce a furat un cal!

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Lipovăț, județul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

În data de 4 octombrie 2023, la ora 09.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, autori necunoscuți au sustras o cabalină de pe un teren împrejmuit din localitatea/comuna Lipovăț, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au identificat și depistat prezumtivul autor al furtului, precum și cabalina sustrasă, stabilind că aceasta ar fi fost sustrasă în noaptea de 3/4 octombrie 2023. Cabalina a fost depistată și ridicată de către polițiști, de la o locuință din comuna Deleni, județul Vaslui.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 7.000 lei și a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vătămate.

La data de 5 octombrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button