Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui
Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de creaţie “Flori de mai”, găzduită de Școala ”Constantin Parfene” Vaslui.
Evenimentul cultural face parte dintr-un proiect regional şi este trecut în calendarul Ministerului Educaţiei.
Tabăra s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: măşti populare, cusături tradiţionale, sculptură în lemn, împletituri în sfoară, pictură şi icoane.
Cei mai mulți copii au dorit să picteze icoane pe sticlă, organizatorii dorind să îi familiarizeze pe aceștia cu tehnici de pictură tradiţională românească pe sticlă, responsabilizarea copiilor asupra rolului pe care îl au în păstrarea şi promovarea valorilor morale, culturale şi de patrimoniu.
“Şi anul acesta Tabăra de creaţie a fost reuşită, fiindcă elevii participanţi au prezentat lucrări de calitate în spiritul păstrării tradiţiilor şi meşteşugurilor populare. Mulţumesc Primăriei municipiului Vaslui, Centrului Creaţiei Populare, Palatului Copiilor Vaslui, Asociației ”Elena Cuza” Solești, partenerii noștri în organizare. Am avut parte și de sprijinul unor sponsori, cum ar fi Safir Grup, Aroma, Fabrica de publicitate Specialistul, Teo Garden și Imprimate SRL, care s-au implicat în organizarea activităţii”, a declarat Daniela Adam, organizatoarea taberei, alături de profesoara Monalisa Prelipcean.
Și la ediția din acest an au existat o serie de invitați din rândul meșterilor populari, cum ar fi olarul ieşean, Daniel Ifrim, sculptorul Petru Curuleț, de la Codăești, Florea Grigoruță, Maria Țibireac și Veronica Beligan, care au prezentat cusători populare specifice zonei Solești, iar Elena Bujor i-a învățat pe copii cum se confecționează bundițe.