ActualitateLocal

Protest în fața sediului Sucursalei Aquavas Bârlad faţă de facturile mari la apă

Peste 200 de persoane au protestat, astăzi, în faţa sediului Sucursalei Aquavas Bârlad, județul Vaslui, faţă de facturile mari pe care le plătesc la apă.

Cetăţenii, mobilizaţi pe reţele sociale, la iniţiativa unor activişti civici, au reclamat că au ajuns să plătească mai mult la apă decât la gaz, în condițiile în care gazul este transportat de la sute de kilometri depărtare, în timp ce apa este extrasă din barajele și râurile din apropierea orașului.

La sfârșitul anului trecut, compania Aquavas a anunțat că, din ianuarie 2024, toți consumatorii deserviți din județ vor plăti tarife majorate la apă și canalizare.

„Această strategie a fost aprobată la nivelul operatorului în 2022 și a intrat în aplicare începând cu 1 ianuarie 2023 am aplicat prima creștere, care într-adevăr a fost și ea o creștere mare: discutăm 20 și, procentual, anul doi din strategia tarifară – anul acesta – împreună cu rată de inflație, am fost în jur de 17%. Sunt cei 2 ani când creșterile sunt semnificative, urmând ca în ceilalți ani, 2025, 2026, 2027, creșterile să fie mult mai mici. Discutăm 3, 5% creșterile în strategia tarifară. Nu e la voința sau libertatea operatorului de a o aplica sau a nu aplica. În momentul în care nu respectăm strategia tarifară, contractul de finanțare se reziliază și fonduri europene vor fi pierdute”, a spus Gabriel Beșleagă, directorul general al Aquavas.

Conducerea Aquavas a precizat că va avea o întrevedere cu reprezentanţii protestatarilor, în cursul zilei de miercuri. Judeţul Vaslui are stabilit al doilea cel mai mare tarif din ţară pentru consumul de apă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button