ActualitateLocal

Poliția Română în sprijinul elevilor

Husi
Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au acționat pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, fiind intensificate acțiunile în zona instituţiilor de învăţământ.
În acest sens, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și de poliție rutieră au acționat în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.
Poliţiştii au efectuat controale în localurile/barurile/internet-cafe-urile situate în special în zona adiacentă unităţilor de învăţământ și au depistat 73 de elevi care absentau de la orele de curs. Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ, ai căror elevi au fost depistaţi absentând, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare.
De asemenea, au fost verificate unități de alimentație publică din imediata apropiere a unităților de învățământ, polițiștii urmărind prevenirea şi combaterea comerţului ilegal și a încălcărilor prevederilor legale privind protecţia consumatorului.
Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
În cadrul acțiunilor, poliţiştii rutieri au acționat pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic asupra consecințelor nerespectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice.În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 126 pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 38 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 32 la alte acte normative.
Totodată polițiști din structurile de ordine pubică și prevenire au avut întâlniri cu elevii unităților de învățământ din mediul urban cât şi din mediul rural informând elevii cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea infracţiunilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button