ActualitateLocal

Poliţiştii de frontieră vasluieni gazde primitoare şi în acest an „Şcoala altfel –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

646x404
Pentru al cincilea an consecutiv, Poliţia de Frontieră Română a sprijinit programul iniţiat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice intitulat „Şcoala altfel –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, proiect ce se desfăşoară, la nivel naţional, în perioada 18 – 22 aprilie 2016.
În cadrul acestui program, în zilele de 18 şi 19 aprilie a.c., Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi (Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa), Sectorul Poliţiei de Frontieră Berezeni şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Fălciu, structuri subordonate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au fost vizitate de peste 400 de copii de vârstă şcolară din cadrul unor şcoli din municipiile Vaslui şi Huşi, precum şi din localităţile Berezeni şi Fălciu.
Reprezentanţii poliţiei de frontieră participanţi la activitate le-au prezentat copiilor sediile instituţiilor, activităţile specifice ce se desfăşoară în punctele de trecere a frontierei, precum şi principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră. Totodată le-au prezentat tehnica din dotare, mijloacele de transport şi aparatura specială, utilizată de poliţiştii de frontieră în munca lor de supraveghere şi control a frontierei de stat a României, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere.
În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, colegii noştri au primit sprijin din partea lucrătorilor vamali, făcând şi de această dată „echipă comună” în prezentarea oferită copiilor a activităţilor specifice de control la trecerea frontirei de stat. S-a subliniat utilitatea aparaturii din dotare în depistarea tentativelor de introducere în ţară a bunurilor ilegale, dar şi importanţa factorului uman, fie el lucrător vamal sau poliţist de frontieră.
De asemenea, copiii au urmărit cu interes exerciţii demonstrative efectuate cu câinii din dotarea de serviciu, fiind impresionaţi de performanţele acestora de a depista în decurs de câteva minute “drogurile” şi ţigările de contrabandă ascunse.
Eforturile colegilor noştri canini, precum şi ale poliţiştilor de frontieră care i-au condus în activitatea de căutare au fost răsplătite cu aplauze.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button