Monday , 26 September 2022, 11:16

Peste 1.800 de elevi vasluieni susținuți prin programul ”Bani de liceu”

Ministerul Educaţiei a aprobat pentru anul şcolar în curs acordarea unui număr de 1.803 burse numite „Bani de liceu” pentru elevii din judeţul Vaslui.

În clasamentul naţional, Vasluiul ocupă locul al treila ca număr de burse acordate, motivul fiind acela că aici sunt foarte multe familii cu venituri mai mici de 500 de lei lunar, venit brut pe membru de familie.

Elevii beneficiari trebuie însă să ştie că în continuare acordarea bursei este condiţionată de prezenţa la cursuri, fie ele faţă în faţă sau online, acumularea unui număr de 20 de absenţe lăsându-i pe elevi fără banii de liceu.

”Este o măsură care stabilizează familia şi mi se pare binevenită, pentru că recunoaştem copiii care ne fac probleme sunt cei din familiile care nu se ocupă de ei, şi atunci este un motiv de a responsabiliza familia să se ocupe mai bine de copii”, spun profesorii vasluieni.

Cuantumul bursei este de 250 de lei pe lună, însă numărul beneficiarilor faţă de anul trecut, când au fost acordate 3.130 de burse, a scăzut.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Pădureni a găzduit Festivalul Fanfarelor

Comuna Pădureni a găzduit astăzi cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Fanfarelor. Evenimentul s-a bucurat …

O butelie a explodat într-o locuință din Râșești

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *