ActualitateLocalPolitica

Mihai Botez: „Guvernul PSD-PNL bagă mâna tot în buzunarele strâmte ale celor care muncesc!”

Deputatul USR Mihai Botez, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la noua variantă a Legii pensiilor speciale, votată în plenul Senatului.

Parlamentarul vasluian susține că restul partidelor, PSD, PNL, UDMR și AUR, s-au prefăcut că taie pensiile speciale, grija actualei guvernări fiind exclusiv legată de propriile buzunare.

„Au decis că magistrații se vor pensiona la 60 de ani, dar nu mai devreme de 2062. Adică peste 39 de ani. Mai așteptăm o generație până încep să schimbe și ei ceva la pensiile speciale. Mai exact vârsta minimă de pensionare a acestora  va fi de 47 de ani și 4 luni în ianuarie 2024, dar doar cu condiția a 25 de ani vechime în specialitate, crescând anual cu câte patru luni, până când va ajunge la 60 de ani în 2062. Respectiv primii care se vor pensiona la 60 de ani sunt cei care vor intra abia în 2037 în magistratură. Repet! În 2037! În loc să taie, de fapt au crescut și cuantumul de pensionare la personalul auxiliar de pe lângă parchete și instanțe judecătorești, adică de la 65% din media indemnizațiilor brute lunare și a sporurilor la 80% din media indemnizațiilor brute lunare și a sporurilor din ultimele 48 de luni de activitate”, a spus deputatul Mihai Botez.

USR a propus amendamente care ar fi eliminat majoritatea pensiilor speciale, iar pe cele ale magistraților le-ar fi recalculat, în conformitate cu decizia CCR. USR vrea în continuare o reformă adevărată a pensiilor, adică trecerea întregului sistem de pensii pe principiul contributivității.

„În loc să taie pensiile speciale, să ofere condiții decente de viață actualilor pensionari, tot ce au făcut PSD și PNL anul acesta a fost să mai pună un bir pe români și să crească iresponsabil taxele pentru a acoperi gaura bugetară creată și de povara celor 12 miliarde de lei cheltuite pe speciali!

Pentru a hrăni atâtea guri lacome de speciali, Guvernul PSD-PNL bagă mâna tot în buzunarele strâmte ale celor care muncesc. Vă dau un singur exemplu, anul trecut au supraimpozitat contractele part time. S-au gândit geniile pesediste că vor aduce mai mulți bani la buget, dar efectul a fost total invers. Pentru că majoritatea celor cu contracte part time au renunțat la job din cauza faptului că rămâneau cu foarte puțini bani în raport cu munca prestată. 280.000 de români au avut de suferit: 76.000 de contracte încetate cu normă parțială în învățământ, 38.000 de contracte cu normă parțială încetate în comerț, 26.000 în domeniul transporturilor, 26.000 în domeniul administrație și suport și peste 21.000 în domeniul HoReCa”, a completat parlamentarul USR.

Mihai Botez mai afirmă că în timp ce românii suferă, guvernanții inventează noi combinații și-și plantează băieții de casă în posturi plătite pe bani grei. Nu le pasă de cei ce muncesc, nu le pasă de pensionari, nu le pasă decât de ei și de apartenența la clan.

„România are nevoie de școli moderne care să-i pregătească pe copiii noștri pentru viitor, nu de pensii speciale. România are nevoie de spitale la standarde europene, avem nevoie de Autostrada Moldovei, de modernizarea infrastructurii CFR, de industrie performantă care să creeze locuri de muncă, de scanere în portul Constanța pentru a opri traficul de droguri care ne ucide, nu de pensii nesimțite. Ceea ce au făcut prin votul de la Senat, ne arată că PSD și PNL nu s-au gândit nicio clipă la eliminarea pensiilor speciale. Contează doar privilegiile lor și atât. Au decis că nu se elimină nicio pensie specială. 200.000 au fost în plată, 200.000 rămân. Aceasta este marea „reformă” a specialilor în stil PSD-PNL. Mai întâi și-au angajat răspunderea pe creșterea taxelor, acum au decis să nu taie nicio pensie specială. Un guvern mafiot”, a conchis Mihai Botez.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button