EducatieLocal

Doar două gimnazii au locurile la clasa pregătitoare acoperite

1
Înscrierile la clasa pregătitoare se apropie de final, în condiţiile în care, în prima etapă, s-au înscris aproape 99% dintre copiii care erau aşteptaţi. Restul, adică în jur de 500, au ocazia să se înscrie în cea de-a doua etapă, care va începe în această săptămână, permiţând astfel fiecărui copil să ajungă pe băncile şcolii.
Cât priveşte copiii deja înscrişi, pentru aceştia părinţii au avut mare grijă să aleagă şcoala cu reputaţia cea mai bună, condiţii moderne, indiferent dacă aceasta se află în zona de circumscripţie sau nu.
La nivelul municipiului Vaslui, cele mai multe cereri la clasa pregătitoare s-au înregistrat la şcolile gimnaziale “Ştefan cel Mare” (84 de locuri ocupate), “Mihai Eminescu” (58) şi “Constantin Parfene” (56).
Însă, înscrierile s-au încheiat doar la Şcoala “Constantin Parfene”, care a acoperit toate cele 56 de locuri disponibile.
Şcoala “Ştefan cel Mare” mai are libere 16 locuri, dintr-un total de 100.
Locuri libere se mai regăsesc la şcolile “Alexandru Ioan Cuza” (21), “Constantin Motaş“ (10), “Dimitrie Cantemir” (18), “Elena Cuza” (8), “Mihai Eminescu” (17), “Mihail Sadoveanu” (11) şi “Vasile Alecsandri” (15).
Şi la Bârlad există o singură şcoală care a încheiat înscrierile la clasa pregătitoare. Este vorba despre Şcoala “Episcop Iacov Antonovici”, care a acoperit toate cele 79 de locuri.
În topul preferinţelor se mai regăsesc şcolile “George Tutoveanu”, cu 97 de locuri ocupate din totalul de 110. “Iorgu Radu”, cu 68 de locuri acoperite din 75, şi “Manolache Costache Epureanu”, cu 45 de locuri ocupate din 70 disponibile.
Părinţii din Bârlad mai au ocazia să-şi înscrie copiii la pregătitoare la şcolile “N.N.Tonitza” (8), “Principesa Elena Bibescu” (16), “Stroe Belloescu” (2), “V.I.Popa” (21), “Vasile Părvan” (48) şi Liceul “Petru Rareş“, cu cinci locuri rămase neacoperite.
La Huşi, niciun gimnaziu nu au încheiat înscrierile. La Şcoala “Anastasie Panu” au mai rămas libere trei locuri din 100, la Şcoala “Ion creangă” mai sunt disponibile 13 locuri, din total de 33, iar la Şcoala “Mihail Sadoveanu” au mai rămas neacoperite şase locuri din cele 70 puse la dispoziţie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button