ActualitateLocal

Peste 17.000 de hectare vor fi irigate în perioada următoare

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Filiala Teritorialã de IF Vaslui, anunță contractarea a peste 17.500 de hectare pentru irigații, din care 16.937 hectare se regăsesc în amenajarea de irigații Albița-Fălciu și 595 hectare în amenajarea de irigații Mânjești.

În zona Albița-Fălciu, ANIF Vaslui a finalizat una dintre cele mai mari investiții în sistemul de irigații din România.

Este vorba despre modernizarea a patru statii de pompare de bazã, reabilitarea și modernizarea peeste 38 kilometri canale de irigații, plus reabilitarea mai multor constructți hidrotehnice, ce asigură necesarul de apă pentru o suprafață de 10.075 hectare.

Investițiile fac parte din programul ”Reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii din amenajarea Albiţa Fălciu, judeţul Vaslui”, cu finanțare europeană, de peste 10 milioane de euro.

”Lucrările la stațiile de pompare sunt de o complexitate deosebită prin faptul că acestea sunt reversibile, putând asigura și evacuarea apei din canalele de desecare din amenajarea Albița-Fălciu, în râul Prut. Dorim să asigurăm pe toți fermierii că persoanele implicate în implementarea acestui obiectiv de investiții depun tot efortul pentru a pune în funcțiune, în avans, acele capacități care să asigure livrarea, în condiții optime a apei pentru irigații și că investiția se realizează pentru a veni în sprijinul lor”, a spus Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button