ActualitateLocal

De sărbătoarea Ocrotitoarei Catedralei Episcopale a fost sfințit și inaugurat Complexul socio-medical „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Episcopiei Hușilor

Vineri, 7 iulie 2023, de Sărbătoarea Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ocrotitoarea Episcopiei Hușilor, după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și  Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, au oficiat slujba de sfințire a Complexului socio-medical pus sub patronajul Sfintei.

Complexul socio-medical „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” a fost înființat de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, și oferă asistență medicală prin cabinetele de medicină generală și specializată, ca un răspuns la necesitățile medicale ale întregii comunităț , susținând cu precădere persoanele fără venituri.

În prezent sunt autorizate trei servicii medicale: Serviciul de Ambulanță Filantropia Huși, Cabinetul de Kinetoterapie și Recuperare medicală și Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu, în cadrul cărora activează personal de specialitate, medici și asistenți medicali, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”.

Serviciul de Ambulanță are în dotare patru autospeciale de intervenție dotate corespunzător, pentru care au fost obținute avizele de funcționare de la A.N.M.D.R. și funcționează cu personal de specialitate: ambulanțier și asistent medical. De asemenea, dispeceratul serviciului din complexul socio-medical, are ca prioritate preluarea tuturor apelurilor de solicitare.

 Cabinetul de kinetoterapie și recuperare medicală, aflat în incinta Complexului socio-medical deține aparatură de specialitate necesară în procedurile de recuperare, personalul calificat deplasându-se pentru realizarea actului medical și la domiciliu beneficiarilor.

Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu oferă o gamă variată de servicii ce pot fi realizate acasă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button